El comitè d'Eulen ha decidit deixar en suspens la presentació de la convocatòria de la nova vaga a partir del 6 d'octubre aprovada per l'assemblea de treballadors, després que ahir es reobrissin les negociacions amb l'empresa per introduir millores laborals i complir el laude obligatori.

El portaveu del comitè, Juan Carlos Giménez, va explicar que al matí havia tingut lloc una reunió entre els representants dels treballadors i la direcció d'Eulen, amb la mediació de la Generalitat, en la qual es va evidenciar «la bona disposició de les dues parts per entendre's».

Així, s'ha creat una comissió integrada pels membres del comitè i de l'empresa que es reunirà en els pròxims dies per a consensuar propostes de millora de les condicions laborals dels treballadors que s'encarreguen dels controls de seguretat a l'Aeroport del Prat-Barcelona.

Els treballadors d'Eulen al Prat van decidir dilluns en assemblea convocar una nova vaga a partir del 6 d'octubre per exigir, aquesta vegada, que l'empresa complís el laude obligatori que l'àrbitre va fer públic la setmana passada. El comitè tenia previst presentar formalment ahir la convocatòria al departament de Treball de la Generalitat, però el nou clima de sintonia ha fet canviar d'opinió als representants dels treballadors. «No som intransigents. Som els primers interessats a solucionar els problemes», va dir Giménez.