El BCE començarà avui a debatre un canvi en la seva política d'estímuls

07.09.2017 | 00:15

El Consell de Govern del BCE començarà avui a Frankfurt a debatre un possible canvi en el seu actual programa de compra d'actius per valor de 60.000 milions d'euros mensuals, que, en tot cas, no es posaria en pràctica fins a l'any que ve.

Diversos analistes consultats dubtaven ahir sobre si el president del BCE, Mario Draghi, oferirà els primers senyals d'aquest canvi d'orientació de la política monetària a la roda de premsa d'avui o s'esperarà fins a la propera reunió del Consell el 26 d'octubre. En l'última roda de premsa del juliol, Draghi va anunciar que seria a la tardor quan l'entitat començaria a discutir la retirada de les mesures d'estímul. Amb tot, el president del BCE va reiterar llavors la seva crida a ser «persistents, pacients i prudents», i a la necessitat de «tenir tota la informació disponible», ja que «un enduriment no desitjat podria engegar a rodar la convergència de la inflació».

En el que no s'espera un canvi de moment és en la política monetària ultraexpansiva de mínims tipus d'interès duta a terme pel BCE els últims anys. Des del març del 2016, el tipus d'interès de referència es manté en el mínim històric del 0,0%, mentre que la facilitat de dipòsit se situa en el 0,4 %, i la de crèdit, en el 0,25%.

Diversos bancs alemanys han demanat a l'autoritat monetària europea que emprengui un canvi en l'orientació de la seva política monetària. El director executiu del Deutsche Bank, John Cryan, va recalcar ahir que «ha d'acabar l'època del diner barat tot i la fortalesa de l'euro», i va advertir que observen «bombolles en algunes parts del mercat de capital». Per la seva banda, el president del Commerzbank, Martin Zielke, va reclamar dimarts un «immediat» canvi de rumb, ja que considera que els «efectes secundaris» de la política monetària del BCE «són cada vegada més grans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida
L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida

L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida

La cadena, que dóna feina a Espanya a 1.600 persones, va perdre gairebé 165 milions de dòlars fins...

La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

Les explotacions Daniel d'Avinyó i Ca n'Arola de Castellterçol també estan nominades als premis

Mercadona reprèn el lideratge i guanya l'1,2% de quota de mercat

El gran consum ha registrat una evolució positiva el 2017 amb la distribució moderna...

BBVA dóna diagnòstics en línia de la salut financera dels clients

BBVA ha presentat el llançament de BBVA Bconomy, una nova funcionalitat dins de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema