Les exportacions catalanes d'alta tecnologia creixen el 2,7% el segon trimestre

L'augment interanual és degut al creixement de les vendes de productes tecnològics en països de la UE

08.09.2017 | 00:41

Les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.856,2 milions d'euros al segon trimestre del 2017, una xifra pràcticament igual que la del trimestre anterior i que representa un augment interanual del 2,7%, segons l'Idescat.

Aquest augment interanual és degut al creixement de les vendes d'aquests productes en països de la UE, del 7,2%, ja que les destinades a la resta del món han disminuït el -1,6%. Concretament, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat el 14,3%, mentre que les de productes farmacèutics han disminuït l'1,0%.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat l'1,9% interanual durant el segon trimestre d'enguany i han assolit un valor de 8.172,5 milions d'euros. L'augment s'explica per l'increment de les vendes de productes químics, que ha estat el 12,6% superior, ja que les exportacions de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït el -3,9%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la UE han disminuït lleugerament (-0,1%) i les destinades a la resta del món han augmentat el 6,6%.

Els productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.616,5 milions d'euros, són els que més han augmentat les vendes a l'exterior, un 20,3% interanual. L'augment de les exportacions a països de fora de la UE ha estat molt elevat, el 29,5%, i el de les destinades a la UE ha estat del 16,7%.

Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic, amb un valor de 4.513,6 milions, han augmentat el 6,6% en relació amb el segon trimestre de l'any anterior. L'increment de les vendes destinades a la UE-28 ha estat del 8,2% i a la resta del món del 3,4%. Durant el segon trimestre del 2017, les compres a l'estranger de productes d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 2.274,8 milions d'euros, xifra que representa un augment del 4%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Estudiants de podologia d'UManresa
L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

La universitat manresana incrementa en quatre punts el nombre d'exestudiants que troben feina

Les empreses valoren positivament els efectes de les reformes que va emprendre Espanya el 2012

Una majoria d'empreses valora l'impacte positiu en els seus negocis de les reformes que va...

Fórum adjudicava «percentatges de segells» i el preu el fixava el seu expresident

L'expresident de Fórum Filatélico Francisco Briones va reconèixer durant el...

Santpedor debat sobre economia social i consum responsable

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central participa aquesta setmana a la Fira de Sant Miquel de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema