Les exportacions catalanes de productes industrials d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 1.856,2 milions d'euros al segon trimestre del 2017, una xifra pràcticament igual que la del trimestre anterior i que representa un augment interanual del 2,7%, segons l'Idescat.

Aquest augment interanual és degut al creixement de les vendes d'aquests productes en països de la UE, del 7,2%, ja que les destinades a la resta del món han disminuït el -1,6%. Concretament, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics han augmentat el 14,3%, mentre que les de productes farmacèutics han disminuït l'1,0%.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt han augmentat l'1,9% interanual durant el segon trimestre d'enguany i han assolit un valor de 8.172,5 milions d'euros. L'augment s'explica per l'increment de les vendes de productes químics, que ha estat el 12,6% superior, ja que les exportacions de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han disminuït el -3,9%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la UE han disminuït lleugerament (-0,1%) i les destinades a la resta del món han augmentat el 6,6%.

Els productes de nivell mitjà baix, amb un valor de 2.616,5 milions d'euros, són els que més han augmentat les vendes a l'exterior, un 20,3% interanual. L'augment de les exportacions a països de fora de la UE ha estat molt elevat, el 29,5%, i el de les destinades a la UE ha estat del 16,7%.

Les exportacions de productes de baix contingut tecnològic, amb un valor de 4.513,6 milions, han augmentat el 6,6% en relació amb el segon trimestre de l'any anterior. L'increment de les vendes destinades a la UE-28 ha estat del 8,2% i a la resta del món del 3,4%. Durant el segon trimestre del 2017, les compres a l'estranger de productes d'alt contingut tecnològic han assolit un valor de 2.274,8 milions d'euros, xifra que representa un augment del 4%.