El BCE diu que les fluctuacions del tipus de canvi de l'euro són un motiu d'incertesa

11.09.2017 | 23:57

El membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE) Benoît Coeuré va considerar ahir que les actuals fluctuacions en el tipus de canvi de l'euro, que divendres passat va aconseguir el seu màxim respecte al dòlar des de feia més de dos anys, són «un motiu d'incertesa».

En una intervenció en un seminari celebrat a Frankfurt, el directiu francès del BCE va assenyalar que els moviments del tipus de canvi han de ser observats detingudament.


Caiguda de la inflació

La continuació del curs ascendent de l'euro respecte al dòlar, que s'ha revalorat significativament des de l'abril passat, podria portar a una caiguda de la inflació a través de l'abaratiment de les importacions.

Això aniria en contra de l'objectiu del BCE, que persegueix amb la seva política monetària impulsar la feble inflació de l'eurozona i acostar-la al percentatge del 2%, encara que lleugerament per sota d'aquesta xifra.

La inflació a l'àrea va pujar l'agost passat fins a l'1,5%, enfront de l'1,3% del mes de juliol.

Segons Coeuré, el més decisiu són les causes de la fortalesa de l'euro; si la seva pujada obeeix a un creixement econòmic de la zona més alt, els efectes negatius de la revaloració de la moneda es veurien parcialment o totalment compensats.


Causes externes

En el cas que les causes provinguin de l'exterior, com la mala situació de l'economia nord-americana, la fortalesa de l'euro tindria efecte sobre les condicions financeres i les perspectives inflacionistes.

Coeuré va considerar que, actualment, els dos factors tenen efecte, tant la millora dels indicadors de creixement econòmic a l'eurozona com els condicionants exògens.

L'euro va arribar divendres passat a la seva millor cotització enfront del dòlar des del gener del 2015, quan va aconseguir un màxim de 1,2093 dòlars.

El BCE va fixar el seu tipus de canvi de referència en 1,2060 dòlars enfront dels 1,1971 del dia anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Ausa explica els seus orígens i evolució als alumnes d'Automoció de l'EPSEM

Ausa explica els seus orígens i evolució als alumnes d'Automoció de l'EPSEM

Els alumnes del grau d'Engi-nyeria d'Automoció de l'EPSEM de Manresa van poder assistir,...

Manresa celebra aquest cap de setmana la III Jornada de Coaching

La FUB acollirà demà, de 9 a 14 hores, la III Jornada de Coaching i Creixement...

Les comarques centrals sumen el 6% de les places turístiques de Barcelona

Bages, Berguedà, Anoia i Moianès ofereixen un total de 685 establiments, el 3,9% de la demarcació

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema