Els preus han pujat tres dècimes el mes d'agost a Catalunya en relació amb el mes anterior i han situat la taxa anual de l'IPC en el 2,0%, una dècima per sobre de la registrada el juliol, segons va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE).

En termes interanuals, van destacar a Catalunya els increments en els preus del transport (3,9%), especialment per l'encariment dels carburants, i també dels hotels i restaurants (3,0%) i de l'habitatge (2,5%).

Totes les partides del cistell han experimentat augments anuals de preus a l'agost, sent els més modestos els increments en paratge de la llar (0,1%), les comunicacions (0,6%), els aliments i begudes no alcohòliques (0,8%) i el vestit i calçat (0,9%).

En l'àmbit mensual, els preus han incrementat tres dècimes a Catalunya entre juliol i agost.

En aquest augment de la inflació destaquen les pujades dels preus de l'oci i la cultura (1,2%), el transport (1,1%) i els hotels, cafès i restaurants (0,7%). Per contra, les principals baixades de preus s'han donat en els apartats de vestit i calçat (-1,3%), medicina (-0,2%), paratge de la llar (-0,1%) i aliments i begudes no alcohòliques (-0,1%).

En el conjunt de l'estat, la inflació se situa en l'1,6% anual.