La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va explicar ahir que la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) s'ha iniciat amb 3.246 cites prèvies per tramitar la prestació agendades.

Bassa ho va destacar en una visita a una oficina del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) de Barcelona, que va fer amb motiu del primer dia de la implementació d'aquesta nova prestació, els beneficiaris de la qual cobraran d'entrada 564 euros mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social.

Dolors Bassa va voler reivindicar la feina feta fins ara per poder posar en marxa l'RGC, i va recordar que des del 7 de setembre passat ja es podia demanar cita prèvia per sol·licitar la prestació.

En aquest sentit, Bassa va destacar que, entre el 7 i el 13 de setembre, la pàgina web rendagarantida.gencat.cat va registrar més de 18.000 visites, i el telèfon gratuït 900 400 012, 9.201 trucades en relació amb aquesta nova prestació.

La consellera va explicar que, mitjançant aquests contactes, des d'ahir mateix, ja hi ha agendades 3.246 cites prèvies, de les quals 3.014 tindran lloc a les Oficines de Treball, i 232, a les Oficines d'Atenció Ciutadana i Oficines d'Afers Socials.

«La Renda Garantida de Ciutadania ja és una realitat», i «a partir d'avui (ahir per al lector) es posa en marxa un nou dret social per reduir les desigualtats a Catalunya», va declarar la consellera durant la visita a l'oficina d'ocupació.