El conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, va assegurar ahir que les cancel·lacions de vols durant les pròximes sis setmanes no són per la manca de pilots, sinó per un «embolic» en la distribució de les vacances, motiu pel qual va demanar perdó i va assumir «tota la responsabilitat personal».

En una roda de premsa celebrada a la seu de l'aerolínia a Dublín, O'Leary va demanar disculpes als milers de viatgers que es veuran afectats per aquesta mesura, però va insistir que tot just afecta el 2% de tots els vols de la companyia, líder a Europa del sector de baix cost, uns 2.000 trajectes en total.

«No anem curts de pilots. Hem fallat en la distribució de les vacances. No tenim prou personal en reserva per fer front als trastorns soferts, com els provocats pels controladors o per la meteorologia», va explicar el directiu. Segons O'Leary, simplement els falten pilots i personal de cabina per substituir els que estan de vacances el setembre i l'octubre o per reemplaçar equips de vols, com el que va quedar a terra a Barcelona el cap de setmana passat «per les tempestes». En aquest context, va dir el cap de Ryanair, «hem de suspendre uns 50 vols» diaris durant les pròximes sis setmanes, «mentre tenim aquests problemes» amb la plantilla.