El 96% dels alumnes d'UManresa-FUB que es van graduar durant el curs 2013-2014 estan treballant, majoritàriament, en feines i branques d'activitat relacionades amb els estudis que van dur a terme, segons es desprèn del darrer estudi d'Inserció Laboral signat per la Direcció de Recerca i Innovació del mateix centre que va respondre el 70% de graduats d'aquesta promoció. En el cas dels graduats de les branques d'Empresa i de Podologia, el 100% tenen feina.

Les xifres que aporta aquest estudi suposen una millora respecte de l'anterior informe, elaborat fa dos anys, que situava l'índex d'inserció en el 92%. De les dades obtingudes en l'enquesta destaquen, entre altres aspectes, una mitjana d'expedient acadèmic de 7,1 i que gairebé el 90% tornarien a triar la mateixa carrera.

El 100% dels alumnes que van estudiar el grau en Gestió d'Empreses -actualment la titulació d'ADE- estan treballant, i el 75% ho fan en una feina relacionada amb els estudis, majoritàriament en empreses del sector privat, segons destaquen fonts de la universitat manresana. Per la seva banda, els graduats en Gestió d'Empreses són els que tenen més contractes indefinits, el 52,6%, i que el 95% treballen a temps complet. El 45% dels enquestats tenien feina abans d'acabar la carrera i el 20% en van trobar en un període inferior a un mes un cop finalitzats els estudis. Una altra dada significativa d'aquests graduats és que són el col·lectiu més obert a la mobilitat internacional, amb el 70% que diu que estaria disposat a anar a treballar a l'estranger.

L'altra titulació amb un índex d'ocupabilitat del 100% és Podologia. A més, en aquest cas, el 85% dels graduats treballen en una feina relacionada amb els estudis i el 92%, en el sector d'activitats sanitàries. A diferència dels graduats d'Empresa, els podòlegs acostumen a ser treballadors autònoms tant per compte propi com aliè. El 46,2% tenien feina abans d'acabar la carrera i el 23,1% la van aconseguir menys d'un mes després d'acabar els estudis. Gairebé el 70% treballen a jornada completa i el 91,7% ho fan en el sector privat. D'aquest col·lectiu destaca que més de la meitat han continuat formant-se en postgraus i màsters i el 30% més ho han fet amb cursos especialitzats.

Els graduats en Fisioteràpia estan també a prop de la plena ocupació, amb el 98% d'inserció laboral, que en el 88,8% dels casos és una feina relacionada amb els estudis que han fet. El 26% van trigar entre un i tres mesos a trobar feina després d'acabar els estudis, el 23% ja treballaven durant la carrera i el 22% van trigar menys d'un mes a ocupar-se. El 91,3% treballen en la branca d'activitats sanitàries, el 29%, amb contractes temporals i el 28%, com a autònoms. El 58.,8% estarien disposats a anar a treballar a l'estranger.

Logopèdia presenta una inserció laboral del 96% i el mateix percentatge de titulats que treballen ho fan en una feina de la seva especialitat. Aquests titulats són els que més triguen a trobar feina, i el 34,8% van tardar entre 4 i 6 mesos a ocupar-se després d'acabar els estudis. Les branques d'ocupació d'aquests professionals es reparteixen entre el 43,5% en el sector de les activitats sanitàries i el 39,1% en el de l'educació, majoritàriament del sector privat.

L'índex d'ocupació dels graduats en Infermeria és del 92% i el 94% treballen en el que han estudiat. És la titulació amb la nota mitjana més alta de la promoció 2013-2014, un 7,7. El principal mitjà per trobar feina en el cas d'aquests professionals són les pràctiques dutes a terme durant els estudis, i el 40% triguen menys d'un mes a trobar-ne un cop acabada la carrera. El 98,5% treballen en la branca d'activitats sanitàries i, a diferència de la resta de titulacions, més de la meitat treballen en el sector públic.

En el cas d'Educació Infantil, els titulats tenen un índex d'ocupació del 91%, el62% en feines relacionades amb els estudis cursats. La majoria, el 31,1%, van trobar feina mentre estudiaven, i el 26,7% van trigar menys d'un mes després d'acabar els estudis. El 78% treballen en el sector de l'educació, principalment en el sector privat (71%) i el 60% amb contractes temporals.

Segons la publicació «La inserció laboral dels graduats i graduades de les universitats catalanes», elaborat aquest any per l'Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, els estudis d'Empresa, Podologia i Fisioteràpia de la universitat manresana tenen un percentatge més elevat d'ocupació en relació amb altres universitats que imparteixen aquestes titulacions.