El retrocés del turisme espanyol redueix les pernoctacions hoteleres

Les nits contractades pels estrangers a l'agost augmenten el 2% i fixen un nou rècord a Catalunya

23.09.2017 | 00:08
Les nits contractades pels turistes estrangers van registrar un nou rècord històric, enguany

El turisme estranger continua sent el motor del sector hoteler català. El mes d'agost passat, el nombre de pernoctacions contractades en establiments hotelers va caure un lleuger 0,55% en relació amb l'agost de l'any passat, segons les xifres de l'Enquesta d'Ocupació en Allotjaments Turístics (establiments hotelers) que publica l'Institut d'Estadística espanyol.

Aquesta caiguda del nombre de nits contractades a l'agost s'explica per un significatiu retrocés del 5,54% de les pernoctacions de residents espanyols, mentre que les nits contractades pels turistes estrangers es van apuntar un nou rècord històric amb un increment de l'1,64% en relació amb el mateix mes de l'any passat. En el conjunt de l'estat espanyol, les pernoctacions a l'agost en hotels van créixer el 0,5%, amb un retrocés de l'1,2% dels residents espanyols i un augment de l'1,5% dels estrangers.


Gairebé 9 milions de nits

El nombre total de nits contractades en hotels de Catalunya durant l'agost es va situar en 8.944.796, 49.372 menys que a l'agost de l'any passat, el -0,55% menys, i el segon millor registre de la sèrie històrica.

El nombre de pernoctacions de residents espanyols a l'agost es va situar en 2.587.378 nits, 151.731 menys que el mateix mes de l'any passat, el 5,54% menys i el tercer millor registre de la sèrie.

Mentre que el turisme espa-nyol va enrere, els visitants estrangers van en sentit contrari i van contractar 6.357.418 nits, 102.359 més que el mateix mes de l'any passat, l'1,64% més i una xifra que és un nou rècord històric per segon any consecutiu en agost.

En relació amb el nombre de turistes que van passar per la recepció d'un hotel de Catalunya, a l'agost van sumar 2.427.222 persones, cosa que suposa 11.638 menys que a l'agost de l'any passat, el -048%, i el segon millor registre de la sèrie.

D'aquests clients hotelers de l'agost, 871.896 persones eren residents a l'estat espanyol, 38.535 menys que fa un any, el 4,23% menys, i el 3r millor registre de la sèrie.

Mentre que el nombre de turistes de l'Estat en hotels va caure el mes d'agost, els residents estrangers es van situar en 1.555.326 clients, 26.897 més que fa un any, l'1,76% més, una xifra que estableix un nou rècord històric.


Fort increment dels preus

Les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística indiquen que l'estada mitjana de les pernoctacions contractades en hotels catalans l'agost es va situar en 3,69 nits per client, la mateixa xifra que l'agost de l'any passat.

En relació amb els preus, els hotelers catalans han aprofitat la bona marxa del sector per incrementar els preus el 9,74% en relació amb els del mateix mes de l'any passat, el percentatge d'increment més alt registrat entre tots els territoris de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

Enllaços recomanats: Premis cinema