Els comerços hauran de tancar a les 9 del vespre a partir d'aquest diumenge

Entra en vigor el nou horari comercial, que només permetrà obrir fins les 10 entre juny i setembre

30.09.2017 | 18:15
La mesura vol conciliar els horaris laboral i familiar.

Els comerços podran tancar com a màxim a les 9 del vespre a partir d'aquest diumenge, 1 d'octubre, coincidint amb l'entrada en vigor de l'horari comercial d'hivern, regulat per la Llei 18/2017 d'1 d'agost de Comerç, Serveis i Fires. El text estableix que els establiments comercials oberts al públic no poden romandre oberts entre les nou del vespre fins a les sis del matí amb l'objectiu d'afavorir la conciliació familiar i de contribuir a la reforma horària i que els mesos d'estiu –entre juny i setembre, ambdós inclosos- l'obligació de tancament és entre deu de la nit i set del matí. D'altra banda, la llei catalana estableix que, de forma general, els comerços catalans poden obrir fins a 75 hores setmanals com a màxim repartides de dilluns a dissabtes i dins de les franges indicades per als horaris comercials d'hivern i d'estiu.

D´altra banda, el nombre de diumenges i festius en què poden romandre oberts els establiments és de vuit l'any. Els establiments comercials han de romandre tancats amb caràcter general els dies 1 i 6 de gener, el diumenge i el dilluns de Pasqua, l'1 de maig, el 24 de juny, l'11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.

Per al 2017, d´acord amb la normativa catalana, estan previstos com a festius d´obertura autoritzada l'1 de novembre, i el 6, el 8, el 10, el 17 i el 24 de desembre. A banda dels vuit festius fixats per la Generalitat, a través del Consell Assessor de Comerç, cada ajuntament fixa dos festius més per al seu àmbit territorial municipal, que ha de comunicar d'acord amb el que estableixi una ordre del departament competent en matèria de comerç.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Catalunya celebrarà l'any que ve 458 fires, 80 de les quals al territori central

Catalunya acollirà l'any que ve un total de 458 fires, segons va anunciar ahir a les Borges...

El Tribut de Petit Celler a Barcelona arranca amb una «bona resposta»

El Tribut de Petit Celler a Barcelona arranca amb una «bona resposta»

La Wine Experience de la vinateria manresana ofereix més de 2.000 referències de grans vins

La bagenca Agrofresc amplia la seva estructura amb l'absorció del departament de logística

L'empresa bagenca Agrofresc, de la qual són sòcies les empreses làctiques...

Enllaços recomanats: Premis cinema