L'operador postal Unipost, en concurs de creditors, va presentar ahir un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció que afecta 2.200 treballadors, la totalitat de la seva plantilla al conjunt de l'estat, després de no poder refer-se de la greu situació econòmica en què es troba.

La direcció d'Unipost (amb oficines a Manresa, Igualada, Esparreguera i Abrera) va presentar ahir mateix la sol·licitud d'acomiadament col·lectiu davant el Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, segons va informar el bufet d'advocats Jausas, que exerceix d'administrador concursal.

En un comunicat, l'administrador assegura que el seu objectiu és buscar un comprador per a la unitat productiva, que podria ser tant una altra companyia del sector com un fons d'inversió, cosa que permetria mantenir el lloc de treball de part de la plantilla.

Unipost, que és propietat d'una branca de la família Raventós i té la seva seu central a Barcelona, va presentar el 12 de juliol passat concurs voluntari de creditors en un jutjat de la capital catalana amb un deute de 47,4 milions d'euros i uns actius de 40,6 milions. Els sindicats temien que l'empresa presentés un ERO per a una part de la plantilla, però en cap cas esperaven que els acomiadaments poguessin afectar tots els treballadors, segons han apuntat fonts sindicals. De fet, Unipost, el principal operador privat de l'estat, mantenia negociacions amb els representants dels treballadors per aprovar un pla de viabilitat que permetés redimensionar la plantilla a les actuals necessitats del negoci.

La companyia, amb uns ingressos superiors als 110 milions d'euros, segons les últimes dades que recull el seu web, gestiona 600 milions d'enviaments a l'any per a més de 15.000 clients de tots els sectors i també realitza enviaments a més de 200 països gràcies a la seva associació amb DHL Global Mail, el principal operador de correu a nivell mundial.