Els premis ADN Emprèn han atorgat quatre reconeixements al Bages i Berguedà. L'entrega es va fer aquest dimarts a la nit a Torelló i els guardonats van rebre les distincions de mans de l'exconseller d'Economia de la Generalitat Andreu Mas-Colell.

Jordi Santacana, director de l'empresa Catuav i del centre BCN Drone, dedicat als vols amb aparells no tripulats i ubicada a Moià, va rebre el premi en la categoria ADNStarter, i que estava dotat amb 4.000 euros. En aquesta categoria es reconeixia la trajectòria d'una persona emprenedora i la seva projecció de futur associada als projectes que hagi promogut o estigui promovent. En aquesta mateixa categoria es van concedir dos accèssits, un dels quals va ser per a l'empresa manresana E2S. En aquest cas, el guardó era dotat amb 500 euros. També es va concedir un accèssit a Woodys Barcelona, de Vic, en aquesta categoria.

Els premis, convocats per l'Ajuntament de Torelló, Mas Vi-nyoles Venture Factory i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, també van reconèixer l'empresari manresà Sebastià Catllà en la categoria ADN Guru. Catllà és president del grup Oliva Torras, fundador del Celler Collbaix i ha estat implicat amb diferents entitats empresarials i socials del Bages.

Per la seva banda, Josep Maria Sala de Delícies del Berguedà va rebre el premi ADNtransformer. Es va distingir la trajectòria d'una persona que ha reorientat la seva carrera professional vers l'emprenedoria, i que ho ha fet tot mirant per a la inserció laboral de joves amb problemes a l'hora d'entrar al mercat de treball.