El conseller delegat de la concessionària italiana Atlantia, Giovanni Castellucci, ha defensat la «validesa econòmica» de la seva oferta pública d'adquisició (OPA) per l'espanyola Abertis, encara que no descarta canviar-la després de la proposta d'ACS.

«Nosaltres seguim fortament convençuts de la validesa econòmica i industrial de la nostra oferta per a tots els accionistes d'Atlantia i d'Abertis», va diR Castellucci en una declaració al diari econòmic italià Il Sole 24 Ore.

I va afegir: «Ens reservem el valorar, en els temps i en la manera prevista per la llei, qualsevol hipòtesi de modificació o decisió relativa a la nostra oferta». Fonts de la companyia contactades per Efe van descartar fer de moment qualsevol declaració i es van atenir a les declaracions divulgades dijous a la premsa italiana.

ACS, presidit per Florentino Pérez, es va sumar dimecres, a través de la seva filial alemanya Hochtief, a la licitació per Abertis en presentar una contraopa a un preu de 18,76 euros per acció. És el 13,7% més de l'ofert per Atlantia (16,5 euros) en la seva OPA, que ja té el vistiplau de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, de la Comissió Europea i de la Fiscalia Nacional Econòmica de Xile, que regula la competència.

El títol d'Atlantia a la Borsa de Milà va obrir ahir, un dies després d'oficialitzar-se l'OPA de Hochtief, en vermell, i gairebé una hora després de l'obertura perdia el 0,22%.