Catalunya té un total de 1.200 empreses emergents -start-ups-, que generen 11.700 llocs de treball i facturen una mitjana d'1,2 milions, segons el directori Barcelona & Catalonia Startup Hub que ha fet la Generalitat.

El Barcelona & Catalonia Startup Hub és una plataforma digital creada l'any passat per l'agència de la Generalitat per a la competitivitat de l'empreses, ACCIÓ, que recull i identifica les start-ups catalanes amb l'objectiu d'impulsar la captació d'inversions.

En un comunicat, el departament d'Empresa i Coneixement ha assegurat que el 23 % dels treballadors de les start-ups catalanes són estrangers, mentre que el 14 % dels fundadors procedeixen d'altres països. A més, el 40 % d'aquestes empreses emergents tenen entre 3 i 6 anys de vida, el 40% té menys de 3 anys, i el 20% restant, entre 6 i 10 anys. El software d'Internet i mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l'oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia són la base de la majoria de l'activitat que desenvolupen aquestes empreses. Respecte a models de negoci, el comerç electrònic és el principal, amb el 29 %, seguit del desenvolupament i manufactura (21 %) i, finalment, les llicències de software, la consultoria, i la subscripció, que són el 20 %.