La firma d'elaborats carnis i embotits de Grup Llobet Alven, amb seu a Sant Joan de Vilatorrada, posa al mercat sis innovadores varietats de panellets de carn, anomenats «carnellets», que combinen textures i sabors dolços i salats. El grup preveu vendre més de 30.000 «carnellets» en els 40 establiments de Supermercats Llobet i Ca l'Arpellot, sense comptar les comandes a domicili.

Segons expliquen fonts del grup alimentari bagenc, l'equip de nutricionistes de Grup Llobet ha pretès dissenyar «una nova fórmula que casa innovació amb tradició». El projecte parteix de la idea que els panellets, ja siguin tradicionals o evolucionats en forma de «carnellets», puguin formar part de qualsevol moment de l'àpat: l'aperitiu, el primer o segon plat i les postres.

En la línia que ha emprès Alven en els darrers dos anys, la dels «carnellets» és un conjunt de receptes «acuradament saludables» a partir de carns magres seleccionades de proveïdors de proximitat (tots del Bages) i acompanyat d'ingredients de qualitat escollits, apunten fonts de l'empresa, «pels beneficis de les seves propietats nutricionals».

La base dels nous «carnellets» és a partir de carn picada de botifarra dolça, amb estèvia com a edulcorant natural. Hi haurà «carnellets» de pinyons, d'ametlla, de xocolata blanca amb figues i avellana, de taronja amb xocolata i festuc, de coco i pebre vermell, i de foie amb figues. Tots els additius, assegura Grup Llobet, són naturals, sense cap component químic, ni sulfits ni fosfats.