L'impuls de l'economia circular centrarà la quarta reunió d'associacions emprearials de polígons del Bages que se celebrarà el proper dijous 23 de novembre, entre les 10 del matí i la 1 del migdia.

En un acte gratuït que tindrà lloc al Palau Firal de Manresa i que està obert a tothom, les diferents ponències programades permetran evidenciar que l'economia circular i la simbiosi industrial poden ser eines estratègiques per la competitivitat de les empreses i la sostenibilitat del territori.

Seran membres de l'Oficina de Sinergies de l'Associació d'Empresaris del polígon de Bufalvent, Packaging Cluster i Denso Barcelona els qui detallaran la conveniència d'afavorir l'impuls de la simbiosi industrial i l'economia aplicada, que comporten uns avantatges encaminats a aconseguir el màxim profit de l'activitat empresarial.

Tot seguit, la taula de debat donarà resposta a qüestions sobre «com aprofitar millor els residus i recur sos sobrants» o «com trobar sinergies al territori», entre d'altres. L'economia circular es basa en què una empresa utilitzi com a matèria prima el que per a una altra és un residu.

En la prèvia d'aquesta convocatòria, el vicepresident primer i conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del Bages, Joan Badia, va manifestar que «trobades com aquesta són molt valuoses per crear noves sinergies, potenciar l'optimització dels recursos i identificar noves oportunitats per garantir la sostenibilitat empresarial».