El grup Indigo, que gestiona quatre aerolínies, va anunciar ahir que ha signat un compromís de compra de 430 avions dels models A320neo i A321neo a Airbus per 49.500 milions de dòlars, en la comanda més gran realitzada mai en el sector aeronàutic comercial.

Els avions seran incorporats a les flotes de Frontier Airlines (EUA), JetSMART (Xile), Volaris (Mèxic) i Wizz Air (Hongria), segons van anunciar responsables de les dues companyies a la fira Dubai Airshow 2017, que se celebra a Dubai , la capital econòmica dels Emirats Àrabs Units (EAU). El memoràndum d'entesa inclou compromisos de compra de 273 unitats del model A320neo i 157 del A321neo, model superior, però també de passadís únic, capaç de cobrir distàncies transatlàntiques, segons un comunicat d'Airbus. El director executiu de Volaris, Enrique Beltranena, va detallar que l'aerolínia incorporarà 46 A320neo i 34 del model major; mentre que el seu homòleg a JetSMART, Estuardo Ortiz, va afirmar que la companyia xilena adquirirà 56 aparells del model menor i catorze del A321neo. Les comandes més grans corresponen a Wizz, que sumarà 72 A320 i 74 del seu germà gran, mentre que Frontier té previst afegir cent unitats de l'A320neo i 34 de l'A321neo, un lot que serà acoblat a la planta d'Airbus a Mobile (EUA).

El soci director d'Indigo, Bill Franke, va afirmar que la compra «remarca» la visió «optimista» de l'empresa del potencial de creixement de la seva família d'aerolínies de baix cost, segons un comunicat.