Unilabor, l'empresa manresana especialitzada en la confecció i distribució de vestuari laboral, ha obert un establiment a l'Hospitalet de Llobregat amb el qual vol arrelar entre el client industrial de l'entorn de Barcelona. La nova botiga substitueix la que Unilabor tenia des del 1987 al carrer de Sant Pere Més Alt de Barcelona, i ho fa en un indret «més ben ubicat per a la indústria, amb més bons accessos, a prop de Mercabarna i de les zones industrials del Baix Llobregat», explica Marc Lladó, responsable de l'empresa.

El nou establiment, ubicat a l'avinguda de Pau Casals, 15-17, té 300 metres quadrats, més del triple més que el local anterior de Barcelona, i semblants als 500 metres quadrats de l'establiment de Manresa. Això permetrà a l'empresa, explica Lladó, que es puguin exhibir a l'Hospitalet més peces del catàleg propi, ja que Unilabor també confecciona i personalitza en un taller propi a la capital del Bages.

Unilabor, diu Lladó, manté un bon ritme de creixement, i el 2016 es va situar, amb prop de 3 milions d'euros de facturació, en els números previs a la crisi. Enguany, acabarà per sobre d'aquesta xifra. Lladó considera que l'objectiu més immediat de l'empresa manresana és «consolidar la nova botiga de l'Hospitalet i reforçar-ne la plantilla, si és necessari». A l'Hospitalet hi treballen tres persones, del total de 18 empleats que té l'empresa manresana.

Unilabor va néixer el 1981, però el seu origen cal buscar-lo l'any 1956, quan va ser fundat el taller tèxtil Confeccions Escalé, creat per Enric Escalé i Magdalena Sister. Unilabor confecciona (amb la marca Essis) i distribueix vestuari laboral i uniformes professionals per a qualsevol sector d'activitat.