La distribuïdora i vinateria manresana Petit Celler fa un balanç positiu dels primers dos mesos de funcionament del seu arriscat projecte barceloní, anomenat Tribut. Un espai dedicat a la venda i la degustació de vins exclusius ubicat al carrer Beethoven de Barcelona i que ha deixat «sorpresos per la resposta» els seus responsables, segons explica Sebastià Lozano, propietari de l'empresa de vins.

Tribut sorgeix de la renovació de l'establiment que ja tenia l'empresa a la capital catalana, i que reneix convertit en el que vol ser «el Wine Bar més important d'Europa», diu Lozano. La botiga que ja tenia Petit Celler al carrer Beethoven s'ha transformat, doncs, en un doble espai, que acull dues zones diferenciades: la Vermuteria i Tribut. A la primera s'hi poden degustar vermuts acompanyats de conserves, mentre que a Tribut (un nom que vol ser un homenatge als grans productors de vins del planeta, apunta Lozano) es poden adquirir ampolles selectes entre més de 2.000 referències i degustar uns 250 vins a copes.

La carta està dividida en dos grups: vins tranquils (amb especial representació de les denominacions d'origen catalanes i d'Espanya) i vins generosos. Així, s'hi poden degustar anyades de vins com L'Ermita, Pingus, Vega Sicilia, Chateau Margaux, Krug o Dom Perignon, entre d'altres. La degustació de copes (a 75 euros, en aquest cas) d'ampolles valorades fins a 1.550 euros (com és un bordeus Lafite-Rothschild) és possible amb el sistema Coravin, que permet servir vins sense obrir l'ampolla, de manera que se'n conserven intactes les propietats. «És una manera de poder tastar vins que, d'altra forma, poden ser inaccessibles», diu Lozano.

A l'establiment, també es poden adquirir ampolles de gran luxe, com un Romanée-Conti, un borgonya que es ven a 15.000 euros, la peça més preuada de la completa vinateria de Tribut.

Amb la posada en marxa de Tribut i del bar de copes Sant Ignasi de Manresa (inaugurat a final de l'any passat), i amb la joint venture amb la distribuïdora lleidatana Franquet (que preveu l'absorció d'aquesta última per l'empresa manresana en un màxim de cinc anys), Petit Celler preveu tancar aquest 2017 amb un creixement de la facturació superior (com ja ho va ser el 2016) al 20%, fins a superar els 7 milions d'euros, diu Sebastià Lozano.

Festa del cava

Petit Celler celebra aquest dissabte al Museu de la Tècnica de Manresa la dotzena edició de La Festa del Cava, en què es podran tastar marques com Recaredo, Gramona, Juvé Camps, Parxet, AT Roca, Raventós i Blanc, Bertha, Oriol Rossell, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Bollinger, Ruinart, Laurent Perrier, Pierre Paillard, Couttier i Henri Giraud, entre d'altres. En total seran 30 taules amb els elaboradors dels cellers i es podran degustar més de 100 caves i xampanys. L'entrada a l'esdeveniment, que se celebrarà des de 2/4 de 5 de la tarda fins a 2/4 de 10 de la nit, té un preu de 25 euros (15, si es compra a l'avançada, fins demà).