La Caixa ha portat el seu nou model d'oficina i de centre de negocis a Igualada. La capital de l'Anoia se suma a la modernització i incorpora el concepte Store. Però el canvi a la capital de l'Anoia té un simbolisme únic: la d'Igualada, la de la rambla del General Vives, 2, és l'oficina número 1 de l'entitat, oberta al públic fa 108 anys.

En el noble edifici, que fa uns any acollia també una sala d'actes i la biblioteca, sustentat per les centenàries columnes de ferro de la també igualadina Fàbregas, s'hi ha fet una intervenció que respecta l'encant de l'immoble amb les aportacions tecnològiques d'última generació: pantalles grans a les parets, zona de promoció d'aparells tecnològics a la venda, acolorits racons amb butaques i taules per poder atendre tranquil·lament els clients... Una transformació que trenca definitivament amb l'atenció al taulell.

Ara, les operatives habituals es podran fer a través de 6 caixers automàtics d'última generació situats en el passadís d'entrada. I, a partir d'aquí, s'obre un món de diferents àrees per vendre els productes de l'entitat. L'accés a aquest entorn estarà regulat per una persona d'atenció al client que serà el primer Déu vos guard per als igualadins que s'hi atansin.

La inauguració de la remodelació d'aquesta oficina, que els igualadins ja havien tastat les darreres setmanes, es va fer ahir a la tarda, amb un centenar d'assistents, clients en la seva majoria, que van voler ser al costat de l'entitat en aquesta presentació de la modernització. Jaume Palací, director de l'oficina, va assegurar que la transformació no només és un canvi estètic, sinó que respon a la voluntat de reorientació del model de negoci de La Caixa i la voluntat, va afegir, d'«atendre amb millor qualitat». En el conjunt de l'oficina hi ha 6 taules d'atenció al client i 10 zones més d'atenció més personalitzada, segons va explicar Palací. La vida de les taules i cadires, i el servei, els donen els 14 treballadors que hi té l'entitat.

Aquesta inauguració va tenir la presència de l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, que va tenir paraules d'agraïment a l'entitat pel suport que ha trobat a l'hora d'avançar i col·laborar en diferents projectes d'Igualada; el darrer, el milió d'euros compromès per fer l'ampliació de la residència d'avis Pare Vilaseca. L'alcalde va recordar les llargues estones que havia passat a la biblioteca (a la primera planta) en l'etapa d'estudiant, moment que va aprofitar per saludar i fer un reconeixement públic a la bibliotecària, Maria Teresa Miret, que també era present a la sala.

Va tenir més picades d'ullet, Castells. Va parlar de com fa uns anys feia el pinxo amb el president Puigdemont, quan era alcalde de Girona, perquè li deia: «Carles, hi ha una cosa en la qual no em pots guanyar: jo tinc a la meva ciutat l'oficina número 1 de la Caixa, i tu t'has de conformar amb la 2». I encara va recordar Cèlia Orpinell, la igualadina de més edat, que justament té un any més que l'oficina (109 anys) i és la dona de qui va ser un dels primers directors. L'entitat va lliurar a la filla de la Cèlia i al seu marit un ram, per simbolitzar en la seva persona l'agraïment als clients. «Estem, segurament, davant del client més veterà de l'entitat», va dir Palací.

L'entitat va mostrar als assistents l'interior de les instal·lacions, la zona de despatxos del primer pis, tots amb llum exterior, la sala de reunions, i va fer un primer brindis amb cava per la nova etapa.