El pont de la Puríssima ha arrencat amb les estacions d'esquí plenes gràcies al fred que ha arribat a Catalunya els últims dies i amb menys turistes a Barcelona, que des d'octubre ha registrat un descens de l'ocupació a causa de la situació política.

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha previst una ocupació del 45% per a aquest pont, del dia 6 al 10 de desembre, mentre que l'any passat va tancar aquestes mateixes dates amb un 60%. Els hotelers barcelonins estan avisant d'una caiguda de l'ocupació, amb descensos de set punts i del 13% en la facturació a l'octubre a causa, bàsicament, de la situació política que viu Catalunya.

L'Enquesta d'Ocupació Turística realitzada per Turespaña va apuntar aquesta mateixa setmana que l'ocupació hotelera creixeria aquest pont a tot l'Estat, excepte a Catalunya, on s'espera, en contrapartida, un descens del 13%. No obstant això, el director de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM), Joaquim Alsina, explica que estan «eufòrics» perquè esperen un ple d'esquiadors.

L'intens fred que els últims dies ha fet a Catalunya i que, previsiblement, continuarà ha omplert també els hotels i apartaments pròxims a les pistes durant aquest pont, que sol ser el tret de sortida de la temporada d'esquí. Joaquim Alsina ha explicat que també és important que al lloc de procedència dels esquiadors, molts dels quals són de Barcelona, faci fred, perquè els «anima» més a pujar a les pistes.