Les economies de l'eurozona i la Unió Europea (UE) van créixer el 0,6% entre el juliol i el setembre del 2017 respecte al segon trimestre d'aquest mateix any, quan l'increment va ser del 0,7%, segons va informar ahir l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat. Així, es van confirmar les xifres de la segona estimació publicada el 14 de novembre. En termes interanuals, el PIB va augmentar el 2,6% tant en els dinou països que comparteixen la moneda única com en el conjunt del club comunitari durant el tercer trimestre del 2017 enfront del mateix període de l'any passat.

D'abril a juny, les alces interanuals havien estat del 2,4% als països de l'euro i en el conjunt del club comunitari. Si s'observen les dades dels Estats Units, l'economia mundial més important va créixer el 0,8% el tercer trimestre del 2017 respecte al segon, quan l'augment del PIB va anotar les mateixes cotes, mentre que en termes interanuals la pujada va ser del 2,3% després d'un alça del 2,2% entre abril i juny. Amb un increment trimestral del 0,8%, Espanya va anotar el cinquè augment de l'eurozona més important, després de Malta (1,9%), Letònia (1,5%), Eslovènia (1%) i Xipre (0,9%) , i empatada amb Alemanya, Àustria i Eslovàquia (0,8%). En la UE també van superar les xifres espanyoles Romania (2,6%), Polònia (1,2%), Bulgària, Croàcia i Hongria (0,9%).

En el tercer trimestre del 2017, el PIB va caure a Dinamarca (0,6%) i amb prou feines va variar a Lituània, amb una alça del 0,1%.