Uns desconeguts van robar més de 4.700 bitcoins, equivalents a uns 70 milions de dòlars, en un atac cibernètic a la companyia NiceHash, una plataforma electrònica eslovena especialitzada en minar moneda digital.

Segons informava ahir el diari Delo de Ljubljana, NiceHash va tancar l'accés a la seva plataforma electrònica després de verificar ahir que, durant el pirateig, els hackers van buidar de bitcoins el moneder d'Internet de la firma i els van traslladar a una altra direcció. Com que la moneda virtual no té cap entitat que empari els diners, l'empresa ha donat per desapareguda tota la suma robada.

El moment del robatori coincideix amb una nova carrera alcista del bitcoin, que, després de batre rècord rere rècord, vorejar els 15.000 dòlars (12.721 euros), impulsat per la possible cotització de derivats de la moneda en els mercats financers del Japó i per l'imminent debut d'aquests actius en diversos mercats dels Estats Units.

En concret, el valor de la moneda digital va superar ahir els 14.850 dòlars (12.600 euros) a les principals cases de canvi internacionals, segons dades de la web especialitzada Coindesk, el que suposa el seu enèsim rècord, una pujada diària superior al 23% i quinze vegades més que el seu preu al començament d'any.

Els motius d'aquesta escalada sense precedents són la propera negociació de futurs sobre el preu de bitcoin en tres mercats nord-americans, el primer d'ells al mercat de Chicago CBOE diumenge, al CME el 18 de desembre i al de futurs del Nasdaq.