La cooperativa de Manresa 'Fent País' ja supera les 30.000 capses regal venudes des que va arrencar la seva activitat l'abril de l'any 2013. Es tracta d'una capsa regal que ofereix 'packs' de lleure per a famílies i en aquests moments la cooperativa compta amb una xarxa de distribució de 400 punts de venda arreu del territori català. Segons informa 'Fent País' en un comunicat, la cooperativa preveu tancar l'any 2017 amb una facturació d'un milió d'euros i preveu un creixement del 20%. Entre les propostes que es troben a les capses regals de 'Fent País' hi ha, per exemple, una garoinada a bord d'un veler d'època, una observació astronòmica al Pirineu amb tast de licors, una ruta per petits pobles de l'Empordà en bici elèctrica o una visita a una cerveseria artesana. Com a novetat, 'Fent País' ha incorporat la possibilitat de regalar experiències fora de la capsa regal i també la compra de lots de productes de la terra.

'Fent País' assegura que les seves propostes tenen dos elements en comú: el compromís social de totes les empreses que formen part del catàleg d'experiències i l'interès per descobrir el territori d'una manera autèntica i respectuosa. Des de la cooperativa manresana asseguren que, a diferència de les tradicionals caixes d'experiències, ells no ofereixen "conduccions en Ferrari, ni tractaments de luxe, ni tampoc propostes procedents de grans grups hotelers". A 'Fent País' "hi predominen els masos de turisme rural catalans, els restaurants que cuinen amb producte local, les visites a cellers", entre d'altres.

Com a novetat, la cooperativa manresana ha introduït al seu web la possibilitat de reglar experiències fora de la capsa regal. Fins ara, 'Fent País' tenia la limitació d'oferir propostes que s'ajustessin als diferents preus de les caspes regals, però a partir d'ara s'obre la porta a poder regalar caps de setmana temàtics o experiències estacionals amb tot inclòs. A més, a partir d'ara també es poden comprar lots de productes de la terra a través de la pàgina web de 'Fent País' amb l'objectiu de posar en valor els petits productors del territori.

'Fent País' és una cooperativa que va néixer l'abril de 2013 de la mà de cinc joves bagencs amb l'objectiu de crear una xarxa de petites empreses turístiques arrelades al territori. A dia d'avui, l'empresa ha venut més de 30.000 unitats gràcies a una xarxa de distribució de 400 punts de venda.