L'administració concursal de l'operador postal Unipost ha sol·licitat al jutge la liquidació de la companyia, en veure-la inviable, cosa que deixa en l'aire el futur dels seus 2.200 empleats.

L'administració concursal, exercida pel bufet Jausas, planteja el «cessament parcial» de l'activitat d'Unipost, atès que amb els seus paràmetres actuals «no és viable i l'única opció és la seva liquidació, bé a través de la unitat productiva dins del pla de liquidació o mitjançant l'alienació individualitzada dels béns», considera. L'administració concursal va presentar divendres aquesta sol·licitud de liquidació al jutjat mercantil número 7 de Barcelona. Unipost podrà fer ara al·legacions a la petició de l'administrador concursal, mentre que es preveu que el jutge es pronunciï a mitjan gener.

Unipost va sol·licitar concurs voluntari de creditors el juliol per insolvència, atès que tenia uns actius de 40,6 milions i uns passius de 47,4 milions. A l'octubre, l'administració concursal va presentar un ERO per acomiadar tota la plantilla, però va acceptar portar a terme els acomiadaments en diverses fases, però la situació de l'empresa s'ha agreujat en les últimes setmanes i l'administració s'ha vist obligada a sol·licitar la liquidació. L'empresa proposarà dijous portar a terme «actuacions immediates per equilibrar» el compte de resultats i permetre «la venda ordenada de la unitat productiva» els propers mesos.