El BBVA ha iniciat la cinquena edició del programa Targeta Solidària a través del qual concedeix ajuda econòmica a entitats socials catalanes elegides directament pels clients del banc. Entre els clients que poden escollir els projectes n'hi ha uns 8.000 de les comarques centrals, segons va informar ahir l'entitat financera.

Fins al proper 8 de gener, els titulars de la targeta poden votar entre els diferents projectes candidats. Els cinc que obtinguin més nombre de vots seran els beneficiaris directes de les ajudes.

Amb el programa de la Targeta Solidària, BBVA destina a projectes socials l'equivalent al 0,07% de les compres que els clients titulars realitzen amb la targeta. Gràcies a aquest programa, fins ara un total de 16 entitats socials ja han rebut ajudes per valor de més de 612.000 euros en els darrers anys.

En aquesta edició, opten a ser receptores dels ajuts un total de 26 organitzacions no lucratives, totes centrades en el desenvolupament de projectes solidaris a Catalunya, en els àmbits de la pobresa, la salut i l'educació.

Els clients poden votar qualsevol de les 26 entitats candidates. En aquesta edició una de les entitats té la seva seu a Igualada. Es tracta de l'Associació MPS Espa-nya, que treballa per donar a conèixer les malalties lisosomals com les mucopolisacaridosis (MPS) i síndromes relacionats (SR) i malaltia de Fabry, entre altres patologies.