El sector estatal del taxi demanarà indemnitzacions pels danys econòmics que els ha causat la «competència deslleial» de les llicències de vehicles amb conductor professional, com Uber o Cabify. Centenars de taxistes, a títol individual però organitzats a través d'una plataforma d'àmbit estatal, preveuen querellar-se per les vies civil i penal per exigir compensacions.

El bufet d'advocats de l'exmagistrat de l'Audiència Nacional Elpidio José Silva és l'encarregat de gestionar-ho. Silva va exposar ahir durant una assemblea amb uns 200 taxistes a la graella de la T1 de l'aeroport del Prat, que «ha arribat el moment de presentar accions legals globals i protegir degudament els interessos dels taxistes, i també dels consumidors».

Segons el portaveu de l'associació Élite Taxi, Alberto Álvarez, ara per ara ja han estat uns 600 els taxistes que s'han sumat a la iniciativa però esperen ser més d'un miler. «Com més siguem, millor», va remarcar Silva, que no va voler concretar contra qui anirà dirigida la querella.