El grup Bon Preu ha presentat a l'Ajuntament d'Igualada el projecte per obrir un supermercat Esclat a l'antiga fàbrica Vives Vidal, un important edifici industrial tèxtil en desús des de fa set anys. Segons informa l'empresa, en aquests moments s'estan acabant de tancar els tràmits perquè el projecte s'aprovi i pugui tirar endavant. Bon Preu invertirà 13 milions d'euros en la construcció d'aquest establiment, que serà el primer que obre a Igualada. L'operació requereix una modificació puntual del POUM, que passarà pel proper ple municipal.

Amb la construcció del nou Esclat, es preveu recuperar un edifici emblemàtic d'Igualada, que va formar part de la història de la indústria tèxtil de la ciutat. Segons informa Bon Preu, l'objectiu és conservar part de l'edifici i realitzar millores en la mobilitat i urbanització de l'entorn de la zona.

El nou supermercat tindrà una sala de vendes de 3.900 metres quadrats i disposarà de gairebé 400 places d'aparcament. L'edifici disposa de tres plantes i soterrani. En una d'aquestes plantes s'ubicarà el supermercat, mentre que una altra planta, de 1.600 metres quadrats, se cedirà a l'Ajuntament d'Igualada perquè la pugui destinar a equipaments municipals.

La inversió del grup osonenc forma part de la política d'expansió de la companyia, que ha anunciat inversions totals per valor de 140 milions d'euros per aquest exercici.

La intenció és donar feina directa a un centenar de persones, que es cobriran principalment amb veïns d'Igualada. Segons informa Bon Preu, la construcció i obertura del supermercat pot ocupar de manera indirecta unes 350 persones.

L'Esclat d'Igualada es construirà de manera sostenible i «ecoeficient» amb l'objectiu d'estalviar el 35% del consum d'energia habitual d'un local comercial d'aquestes característiques i de reduir el 40% les emissions de CO2.

Actualment, el grup Bon Preu té un total de 6.400 treballadors a tot Catalunya i disposa de 235 establiments: 123 supermercats Bon Preu, 50 hipermercats Esclat, 43 benzineres EsclatOil, 9 minimercats i 10 centres de recollida de compra on-line.

L'antiga fàbrica tèxtil va entrar en desús a partir de l'any 2010, quanVivesVidal (Vivesa), en mans del grup Vanity Fair, va traslladar les oficines a l'Hospitalet de Llobregat. La històrica firma de moda íntima va quedar amb una presència mínima a Igualada, només comercial. L'edifici afectat pertanyia a Bartex,una tèxtil de Sabadell.