L'empresa manresana Tous ha integrat les línies de negoci de joieria i complements, una reorganització que ha comportat que el que fins ara era director de complements de la companyia, Javier Relats, hagi abandonat Tous, segons avança el digital modaes.es.

Relats va fitxar per Tous a mitjan 2014 procedent de la firma especialitzada en complements Aïta. Relats havia format part de companyies com Merrill Lynch i BBVA.

Segons fonts de Tous citades pel digital, la unió de les àrees de joieria i complements té com a objectiu «optimitzar la gestió global del negoci» i «simplificar processos» en el marc del pla d'expansió internacional. D'aquesta manera, el negoci de Tous queda des d'ara distribuït en dues línies: joieria i complements; i llicències, ambdues liderades pel director general comercial, Carlos Soler-Duffo. La marroquineria i els accessoris suposen a l'entorn del 16% del negoci de Tous, mentre que el gruix del volum de vendes de l'empresa és la joieria.

Tous, que el 2015 va incorporar al seu capital (amb el 25%) el fons suís Partners Group, ha incorporat recentment al seu consell d'administració l'independent Ignacio de Pinedo, fundador i conseller delegat de l'Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet (ISDI) i de l'acceleradora de start- ups Impact, i antic directiu de Procter & Gamble i Canal +. L'empresa va posar en marxa l'any passat la seva filial a la Xina per gestionar el seu desenvolupament a l'Àsia, fet que li va permetre tancar l'any amb 535 botigues en un centenar de països d'arreu del món.