La Cambra de Comerç de Manresa organitzarà més d'una quarantena d'accions al llarg d'aquest any 2018 en el marc del Pla d'Acció Internacional, que impulsen de manera conjunta totes les cambres catalanes. Aquest pla preveu, entre altres projectes, l'organització de 39 missions comercials que han de servir per apropar les empreses als mercats internacionals. D'aquestes, 10 seran en països d'Europa i el Pròxim Orient, 7 al continent americà, 11 a l'Àfrica i 11 més a Oceania i el sud-est asiàtic. Totes les accions poden consultar-se a la pàgina web www.paicambres.org.

Qualsevol empresa del Bages pot accedir a totes aquestes missions a través del servei d'Internacionalització de la Cambra de Comerç de Manresa. Segons fonts de l'ens, la participació en aquestes missions permet a l'empresa disposar agenda de reunions amb possibles clients, socis o proveïdors, en funció dels seus interessos i objectius. El viatge al país de destinació es fa en grup i amb l'acompanyament d'un tècnic de les cambres, així com de col·laboradors locals.

La Cambra de Manresa s'ha especialitzat en l'organització directa d'accions adreçades a empreses del sector de la subcontractació, i molt especialment del metall. Per aquest motiu aquest any organitzarà una participació agrupada d'empreses al reputat Saló Siane que es farà a Tolosa l'octubre ( www.salonsiane.com).