L'empresa Semen Cardona consolida la seva expansió a l'Estat espanyol amb la construcció d'un nou centre d'inseminació artificial (CIA) d'alt rendiment a Castella i Lleó, a 40 quilòmetres de Segòvia, en una zona rural aïllada d'explotacions ramaderes.

Segons informa la companyia a través d'un comunicat, el centre acollirà 300 sementals que estaran distribuïts en tres unitats totalment independents i aïllades. A més, les instal·lacions disposaran de mesures d'alta bioseguretat d'última generació, com aire filtrat, lliure de bacteris i 100% protegit contra el virus de la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRRS), «com si es tractés d'un quiròfan», assegura la companyia bagenca.

El nou centre segovià entrarà en funcionament a final d'estiu i es calcula que estarà a ple rendiment a la tardor d'aquest 2018. Al mateix moment també entrarà en funcionament un altre centre d'alt rendiment genètic de Semen Cardona ubicat a Tarazona (Saragossa), igualment amb 300 verros. Les noves instal·lacions ocuparan una infraestructura iniciada fa una dècada per una de les principals indústries del sector de Castella i Lleó -al municipi de San Martín y Mudrián-, però que va acabar avortant la construcció, segons informa l'empresa. Semen Cardona ha incorporat recentment l'immoble al seu catàleg de propietats i iniciarà en breu les obres per convertir-lo en un dels centres d'inseminació artificial amb més bioseguretat i més modern d'Espanya.

Gran creixement a Castella i Lleó

Alhora, les noves instal·lacions han de garantir la prestació dels millors serveis a la regió de Castella i Lleó, on Semen Cardona està experimentant un gran creixement. De fet, la setmana passada Semen Cardona va anunciar l'acord amb Prosepor per a la gestió integral d'un altre centre a la província de Segòvia, aquest molt més petit i ja en funcionament a Mozoncillo, a uns 30 quilòmetres de Segòvia. Aquest centre, amb 50 sementals, serà remodelat i modernitzat després de l'entrada en funcionament del nou equipament de 300 verros.

Paral·lelament als seus avenços al mercat espanyol, la companyia amb seu al Bages es reafirma com a «líder en internacionalització», amb «el ple funcionament del seu CIA mexicà i el bon ritme de les obres del seu centre a Filipines», assegura. Semen Cardona és una empresa dedicada a la producció i comercialització de semen porcí multigenètic. La seu empresarial està situada dins el terme municipal de Cardona, al Bages.

El consorci Semen Cardona disposa de diferents instal·lacions especialment dissenyades per tal d'aconseguir dosis de semen de verro d'alta qualitat, amb el centre neuràlgic a les de Cardona, i amb altres delegacions arreu de Catalunya com el centre d'inseminació artificial de Migjorn, el d'Avià, el de Cal Tiet, la Mosella, Lacetània, Sat Suis i l'últim Cinse obert el 2012 a l'Aragó.