L'establiment navassenc Cal Serra ha estat acreditat com a establiment de restauració que ofereix als seus clients una varietat de plats cuinats basats en la dieta mediterrània. L'Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública, dinamitza i destaca el programa Amed com a iniciativa pionera a l'Estat amb l'objectiu de promoure la salut a través del foment de l'alimentació mediterrània i del consum de fruita fresca.

Cal Serra, ja des de fa temps, ofereix als seus clients una varietat de primers i segons plats cuinats. Amb aquesta acreditació es vol reconèixer la tasca diària que fan en favor de la salut dels seus clients.

Ahir, la cap del Servei de Salut Pública del Bages, Ester Ibáñez, va fer entrega de l'acreditació a la propietària de l'establiment, Mercè Parcerisa.

L'acreditació Amed

L'objectiu de l'acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània. Juntament amb l'acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius que, posats en llocs visibles, informen als usuaris que l'establiment està compromès amb la dieta mediterrània. Actualment, a la Catalunya Central hi ha 46 establiments que tenen l'acreditació Amed, amb capacitat per atendre 4.470 comensals. En total, a Catalunya hi ha 605 establiments, repartits en 143 municipis, que poden oferir menús mediterranis a 92.761 comensals diàriament.