El secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, va assegurar ahir que l'1 de maig d'aquest any «té més importància que mai», ja que s'emmarca en un inici d'any amb multitudinàries manifestacions com la feminista del 8 de març. Ros va assistir ahir a l'assemblea del sindicat celebrada a Lleida per dissenyar les accions que es duran a terme en el marc de l'1 de maig.

En aquest sentit, Ros va assegurar que «això no es pot frenar, sinó que ha d'anar a més», i va afegir que «en aquests moments, encara que per raons diferents, estem en la mateixa situació que en la pitjor època de José María Aznar». També va indicar que «vivim una situació de dèficit social democràtic considerable i, davant això, les respostes han de ser globals».

És per això que UGT, amb altres sindicats i organitzacions com CCOO, està estudiant la possibilitat de portar a terme una gran mobilització abans o després de l'estiu que, fins i tot, pugui portar fins a una vaga general a escala estatal.

En relació amb la situació política catalana, el secretari general d'UGT a Catalunya va asseverar que «ens trobem en un moment en què necessitem distensió, ponts de diàleg i no de blocs». «Demanem un govern de la Generalitat, que ho facin com vulguin, però que ho facin ja», va exigir Ros.

Paral·lelament, Ros va confessar «tenir fal·lera per criticar el govern de la Generalitat».

De la mateixa manera, va demanar al Govern central que obri ponts de diàleg i que porti a terme un treball de «menys Fiscalia i més ministres dialogant sobre la situació política».

Ros també considera que la presó preventiva en què es troba part del govern destituït de la Generalitat «no ajuda» i que aquestes persones haurien d'«estar lliures en espera de la celebració del seu judici». «Trobem a faltar més generositat política, ja no som a l'octubre de l'any passat, ara ja fa falta convivència i democràcia perquè la situació de blocs a Catalunya ens deteriora a tots», va concloure el secretari general.

Finalment, Ros va animar la ciutadania a participar en les manifestacions en defensa de les pensions convocades per a aquest dissabte a Catalunya.