Catalunya té un total de 545 empreses vinculades a la salut, la qualitat de vida, l'assistència i la vida activa de les persones més grans de 55 anys, un sector d'activitat que factura conjuntament 33.000 milions d'euros, el 4% del PIB català, i que ocupa 122.000 treballadors.

Així, es desprèn d'un estudi d'ACCIÓ, que conclou que aquest sector, denominat Silver, està format principalment per pimes i té un fort component internacional, ja que el 45% d'elles exporten els seus productes o serveis.

La majoria de la facturació del sector prové de les 121 empreses que es dediquen a la salut, amb el 38,4% del total, ja sigui des d'un punt de vista de productes farmacèutics o aliments saludables. El segon subsector que concentra més facturació, amb el 33,5% del total, és el de les empreses dedicades a l'assistència en àmbits com els segurs, els serveis sociosanitaris o els proveïdors de restauració per a hospitals i residències. El tercer segment és el de la qualitat de vida, amb el 27,6% de la facturació i 178 empreses, que ofereix solucions per la pèrdua de qualitat sensorial i física a través de dispositius mèdics com l'ortopèdia, els audiòfons o els productes odontològics, així com cremes i locions. Finalment, 34 empreses catalanes que facturen el 0,5% de la Silver Economy es dediquen a la vida activa en negocis com les agències de viatges, l'educació o la formació.