Els majoristes preveuen que aquest any es venguin a Catalu-nya més de 7 milions de roses amb motiu de la diada de Sant Jordi, el 20% més, que no és habitual, en una jornada que serà excepcionalment bona per al sector per la confluència de diversos factors.

El president de l'Associació d'Empresaris Majoristes de Mercabarna Flor, Miquel Batlle, va presentar aquestes previsions ahir amb el president i el director general de Mercabarna, Agustí Colom i Josep Tejedo, i va destacar que des del polígon barceloní es comercialitzaran un terç del total de roses que es distribuiran. Va dir que el principal element positiu per a les vendes és que la festa de la rosa i el llibre caigui en un dia laborable, ja que això dispara les vendes a empreses que tenen per tradició regalar flors als seus treballadors. A més, quan Sant Jordi cau entre setmana la gent es queda a la ciutat i passeja més pel car-rer, cosa que afavoreix que comprin més d'una rosa al llarg del dia.

Entre les diferents varietats de rosa, la reina serà un any més la Freedom, d'origen colombià i equatorià, que acapararà el 80% de les vendes i es caracteritza pel seu color vermell foc i la seva resistència. Batlle va indicar que molta gent completarà la compra de la tradicional rosa vermella amb una altra de groga, seguint campanyes com la d'Òmnium Cultural en solidaritat amb els polítics independentistes presos i les seves famílies.