El conseller delegat del Banc Santander, José Antonio Álvarez, no veu «cap risc de bombolla de crèdit» a Espanya, tot i la forta competència en el sector i les ofertes d'algunes entitats, i demana una solució perquè la Generalitat de Catalunya exerceixi les seves funcions «de manera normal».

L'entitat bancària va presentar ahir els resultats corresponents al primer trimestre de l'any, en què la banca minorista, Santander Consumer Finance (SCF) i l'àrea immobiliària van aconseguir un benefici net de 458 milions d'euros, al voltant del 28% més que en el mateix període del 2017.

Segons Álvarez, a Catalunya «la situació no avança» i a l'entitat li agradaria que la incertesa es reduís i hi hagués una solució per tal que la Generalitat exerceixi amb normalitat les seves funcions.

En el conjunt de l'Estat, Álvarez va exalçar que el crèdit hagi deixat de caure, però va recordar que abans de l'esclat de la crisi el volum d'endeutament de les famílies i empreses era de 1,8 bilions d'euros, i ara ronda els 1,3 bilions. És a dir, en uns anys es va produir una reducció significativa de l'endeutament de l'economia i ara, encara que el crèdit comenci a repuntar, va considerar el conseller delegat, en cap cas creu que es pugui parlar del risc d'una bombolla de crèdit.