La digitalització crearà més llocs de feina dels que destruirà a Catalunya. Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi «L'impacte laboral de la Indústria 4.0 a Catalunya», elaborat per l'Observatori de la Indústria en el marc dels treballs del Pacte Nacional per a la Indústria i que es va presentar ahir.

Segons la previsió de l'estudi, el desenvolupament de la indústria 4.0 crearà a Catalunya fins a 13.000 llocs de feina en l'horitzó del 2030. Aquest increment de l'ocupació serà especialment destacable en el sector dels serveis lligats a la indústria, amb una creació de 29.000 llocs de feina. En sentit contrari, la indústria pot perdre més de 12.000 llocs de feina en aquest mateix període.

L'estudi destaca la creació de més de 10.000 llocs de feina al sector de tecnologies de la informació, també de més de 10.000 al de comptabilitat i consultoria, i més de 3.000 a sectors com automoció, equipament elèctric, informàtic, electrònic i òptic, i fabricació de maquinària i equips. L'anàlisi indica que el 35% dels llocs de feina de Catalunya tenen una alta probabilitat de ser automatitzats en l'horitzó 2030.