L'exconsellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat Dolors Bassa ha cridat aquest dimarts a mobilitzar-se amb motiu de l'1 de maig, Dia Internacional del Treballador, pel treball digne i contra "la reculada de drets" a Espanya.

En una carta publicada a la pàgina web d'ERC, ha explicat que és el primer 1 de Maig que no podrà manifestar-se, perquè està empresonada, i ha reclamat que torni a ser una jornada de lluita dels treballadors.

"Demostrem una vegada més que juntes ho podem tot, que juntes som molt més fortes, que juntes canviem les injustícies en drets", ha reivindicat.

Per a ella, "els drets polítics estan en perill, però també ho estan els drets civils, els drets socials i també els drets laborals; en definitiva, els drets fonamentals", i opina també que el dret a vaga està amenaçat en Espanya.

"La reculada de drets que estem sofrint és molt perillosa i hem de ser conscients que no hi ha ningú que pugui quedar-se al marge", adverteix.

Per això, ha demanat a la ciutadania que persisteixi manifestant-se i "defensant el treball digne, lluitant contra la precarietat, lluitant per la igualtat, defensant la classe treballadora i afavorint l'organització dels treballadors i continuant el treball fet en la defensa dels col·lectius més vulnerables".

Bassa ha recordat les polítiques socials que va impulsar des de la seva conselleria i ha destacat que aquest 1 de Maig "representa més que cap altre any la voluntat de construir una societat millor, de defensar tot allò aconseguit durant molts anys i molt esforç, i la necessitat de seguir treballant per ampliar drets".