El PIB de Catalunya va créixer el 0,7% el primer trimestre del 2018, fet que suposa situar-se en línia amb la mitjana del conjunt de territoris de l'Estat, també amb un avanç del 0,7%, segons l'estimació realitzada per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) realitzada amb la metodologia METCAP.

A escala interanual, Catalunya també va registrar una alça del PIB igual a la mitjana del conjunt de comunitats autònomes, del 2,9%, la mateixa xifra que Astúries, la Comunitat Valenciana i Galícia.

La Rioja, Navarra, la Comunitat de Madrid, Galícia i el País Basc van ser les comunitats que més van créixer el primer trimestre de l'any, amb taxes superiors a l'avanç del 0,7% previst de mitjana. L'estimació de l'Autoritat Fiscal apunta que la Rioja i Navarra van ser les regions que més van créixer el primer trimestre, amb un avanç del 0,9% en els dos casos, seguides de la Comunitat de Madrid, Galícia i el País Basc, amb un alça del 0,8% en tots els casos. Igualant el 0,7% de creixement del PIB previst per al primer trimestre se situen -a més de Catalunya- Aragó, Illes Balears, la Comunitat Valenciana i Extremadura, mentre que per darrere hi ha Andalusia, les Canàries, Cantàbria i Múrcia, que van créixer el 0,6% en cada cas. Les comunitats amb menys creixement el primer trimestre de l'any van ser Castella i Lleó (+ 0,5%), Castella-la Manxa (+ 0,5%) i Astúries (+ 0,3%).