La ciutat de Barcelona va celebrar el 2017 un total de 195 esdeveniments internacionals, la ciutat amb més congressos organitzats del món, per davant de ciutats com París i Viena que es van quedar en celebració de 190 actes internacionals, segons el baròmetre de l'Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, en terminologia anglesa).

Aquesta és la segona vegada que Barcelona ocupa el primer lloc del món en aquest baròmetre, després que el 2004 també el liderés. Fira de Barcelona ha assenyalat que l'activitat congressual que va desenvolupar la institució firal ha contribuït de manera ''significativa'' a aconseguir el primer lloc en el rànquing mundial de congressos internacionals celebrats, superant París i Viena, que tradicionalment encapçalen aquesta classificació.

Fira de Barcelona assegura que aquest lideratge del rànquing mundial d'activitat congressual, que havia aconseguit per última vegada el 2004, ''posa de manifest l'atractiu de la ciutat per organitzar i acollir tota mena d'esdeveniments internacionals''. Barcelona, tot i no liderar habitualment aquest rànquing, sempre s'ha situat entre les primeres posicions.

Pere Camprubí, director de negoci extern de Fira de Barcelona, ha destacat que l'aportació de la Fira no només es significativa pel nombre d'esdeveniments d'aquests tipus que s'organitzen a la Gran Via i a Montjuïc, sinó sobretot per la importància dels mateixos i el número d'assistents que s'hi congreguen.