n Amb l'objectiu de dinamitzar els barris del Centre Històric (Bar-ri Antic, les Escodines i Vic-Remei), l'Ajuntament ha atorgat unes ajudes per incentivar l'arrendament d'immobles tancats, per tal d'allotjar-hi noves activitats econòmiques. Així, s'ha subvencionat tant nous negocis instal·lats en locals comercials en planta baixa com en plantes superiors (oficines i activitats professionals).

Es tracta de subvencions a fons perdut que s'han concedit, simultàniament, a la persona emprenedora que inicia el negoci (un import equivalent a tres mensualitats del lloguer) i al propietari de l'immoble on s'hagi instal·lat (un import equivalent a 2 euros per metre quadrat de superfície arrendada).

Es van presentar nou projectes dels carrers Sant Miquel, Cap del Rec, Nou, Sobrer-roca, Carme i Born, dels quals s'han subvencionat set. Els propietaris d'aquests set locals van rebre, de mitjana, un ajut de 155,67 euros, mentre que els titulars dels set negocis han rebut una subvenció mitjana de 701,47 euros. En total s'han adjudicat subvencions per un import conjunt de 6.000 euros.

Nova convocatòria

L'Ajuntament avança que per aquest 2018 s'obrirà en breus una nova convocatòria a la qual podran presentar-se noves activitats iniciades a partir de l'1 de gener del 2018. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 31 de juliol del 2018. El formulari de sol·licitud es podrà descarregar de la pàgina web municipal: http://www.manresa.cat/ajutsCentreHistoric.