El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) aposta per establir connexions directes amb Tòquio, Mèxic, que segurament estarà operativa aquest any, Bangkok, Xile i l'Índia, segons el pla estratègic 2018-2019 presentat ahir.

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), integrat per la Generalitat, l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona i Aena té com a objectiu impulsar el creixement de l'Aeroport del Prat i les rutes intercontinentals.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat i president del CDRA, Ricard Font, va assegurar que el Prat té 4,5 milions de passatgers intercontinentals no servits, malgrat l'increment de vols i de freqüències que hi ha hagut, amb la qual cosa «hi ha molt camí a recórrer».

Entre les destinacions pendents, Font ha explicat que Tòquio és el «més perseguit» i que, segurament, la connexió amb Mèxic arribarà aquest any. Va assegurar també que l'Aeroport de Barcelona ha fet un salt d'escala i que estem en «un moment sense retorn», de generació de noves oportunitats de l'aeroport i a punt d'arribar a la xifra rècord de 50 milions de passatgers.

El trànsit intercontinental de l'Aeroport de Barcelona ha crescut un 29% entre 2015 i 2017, any en el qual va arribar als 7,2 milions de passatgers intercontinentals, sent 2,6 milions passatgers directes i 4,5 milions, indirectes.

La directora de l'Aeroport del Prat, Sònia Corrochano, va explicar que aquest any Barcelona ha aconseguit nous enllaços intercontinentals amb Boston, que Level ja opera, i amb Seül, amb Asiana, a partir d'agost. A més, va assegurar que diverses rutes existents han ampliat la seva capacitat amb l'ús d'avions més gran o ampliant les seves freqüències, com els vols de Qatar Airways, United Airlines i Korean Air. Corrochano també va insistir en la bona marxa del Prat, que va tancar el 2017 amb més de 47 milions de passatgers, tònica que continua els quatre primers mesos d'aquest any, amb un creixement del 7,5%.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va destacar el «balanç d'èxit» per la feina realitzada pel Comitè de Rutes durant aquests anys i que s'ha fet realitat gràcies a la cooperació interadministrativa, cosa que ha posat com a exemple del tipus d'acords als quals es pot arribar i que són beneficiosos per a Barcelona, Catalunya i Espanya.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va destacar de la seva banda la importància de la col·laboració públic privada.