Automòbils Motorcat Premium va celebrar ahir l'acte inaugural del seu nou concessionari de Volvo a Manresa. Les noves instal·lacions de la cantonada Mossèn Jacint Verdaguer/Bisbe Comes, que ja van obrir portes el passat mes de gener, posen a disposició dels clients 2.500 metres quadrats d'establiemnt, entre l'exposició de vehicles, un taller i un departament de recanvis.

Segons expliquen els reponsables del concessionari, les noves instal·lacions estan dissenyades seguint el nou concepte Volvo Retail Experience, que presta especial atenció «al disseny, la llum i el detall», i que vol reflectir, així, la nova estratègia comercial de Volvo que porta com a lema «Dissenyat pensant en tu».

El projecte Motorcat

El Grup Motorcat ha nascut per a aquest projectge de la unió de la manresana Aicamotor, que aporta al grup la concessió d'Opel a Manresa, Berga i Puigcerdà, i Garatge Montserrat, que hi aporta la d'aquesta mateixa marca a Igualada i Martorell. Opel es distribuirà en aquest territori com a Motorcat Automoció. A mitjà termini, el grup preveu obrir la concessió de Volvo a Igualada; a Vic, el grup opera amb l'agent col·laborador Casacuberta. La previsió de vendes del nou grup per a aquest 2018 s'ha fixat entorn uns 3.000 vehicles i amb una facturació aproximada d'uns 40 milions d'euros.

Actualment, recorden els propietaris de la concessió, l'estrella de la marca és avui el model XC40, però està previst en els propers anys que es renovi la gamma, amb models com el nou V40. L'any 2017 Volvo va vendre en total 67 cotxes en tota la zona de la Catalunya Central; segons dades dels responsables del concessionari, en els cinc mesos des de la seva obertura ja s'acumulen 78 vendes.

Enguany, el concessionari estima que es vendran, entre vehicles nous i semi-nous, uns 300 cotxes. Actualment el Grup Motorcat té 90 treballadors, dels quals 11 treballen exclusivament a Motorcat Premium, que distribueix en exclusiva Volvo al territori central.

A l'acte inaugural celebrat ahir al nou concessionari de Manresa van assistir Germán López-Madrid, senior advisor de Volvo Car Corporation; i José María Galofré, conseller delegat de Volvo Car España.