El degà del Col·legi d'Economistes, Joan B. Casas, considera que durant els mesos de vigència del 155 l'economia catalana ha demostrat que «té empenta, inèrcia i que no és una economia assistida» perquè no necessita el sector públic per funcionar. Casas assegura que les previsions de creixement «continuen sent positives». Tanmateix, considera que cal que hi hagi polítiques del sector públic i un millor finançament de la Generalitat perquè les perspectives siguin encara més positives.

Casas va subratllar que la marxa de seus socials d'empreses fora de Catalunya «pràcticament no ha tingut impacte econòmic» fins ara, si bé sí que ha suposat un «impacte simbòlic no gens menyspreable». Casas va afegir que caldrà veure si a mig termini el trasllat de seus és definitiu i si té alguna afectació en l'economia. El degà va subratllar també que la crisi econòmica ha suposat una «purga duríssima», si bé ha portat a unes exportacions de rècord i a altres lectures «positives»: «Ara estem molt millor per afrontar un procés de globalització i d'irrupció de tecnologies molt potents», va di. Casas va fer aquestes declaracions als mitjans en el marc de la sessió final del 3er Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya organitzat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya , que ha tingut com a lema «Cap a un model eficient i equitatiu».

D'altra banda, l'entitat Empresaris de Catalunya tem que es torni a accelerar la desconfiança en l'economia catalana després de la presa de possessió del nou president de la Generalitat, Quim Tor-ra. «Tots els problemes de setembre i octubre es van parar amb el 155, es va crear certa estabilitat, i malgrat això, amb degoteig, han anat sortint empreses, però s'ha recuperat una mica la inversió, i ara es tem que es torni a accelerar la desconfiança i la inestabilitat, que és el pitjor per a les empreses», va explicar el vicepresident de l'entitat, Carlos Rivadulla. L'empresari català, de visita a Brussel·les per motius professionals, es va reunir ahir amb membres de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (Alde) per traslladar-los l'opinió i la situació dels empresaris catalans «contraris al procés i a l'independentisme».