Miquel Sitjà, responsable del despatx Ecosit de Manlleu, va ser escollit ahir president de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Completen la junta directiva de l'ens els bagencs Enric Masana (secretari, i fins ara president de la delegació Bages-Berguedà de la demarcació barcelonina del col·legi) i Claudina Relat (tresorera), i el també osonenc Manel Alcubierre (vocal). Les eleccions als òrgans de govern es van celebrar els dies 9 i 10 de maig.

L'1 de març passat, l'assemblea general del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya va aprovar la creació de la Demarcació de les Comarques Centrals, que engloba els 423 arquitectes col·legiats de les comarques del Bages, Osona, Berguedà, Anoia i Moianès. La nova demarcació tindrà una doble capitalitat compartida entre Manresa i Vic.

Segons explicava Enric Masana a aquest diari, la reclamació d'una demarcació pròpia del territori «era una aspiració de molts anys», encallada per la qüestió de la capitalitat. Amb tot, avui es considera una solució el treball en xarxa i la col·laboració entre Manresa i Vic «ens donarà més potencialitat i generarà sinergies».

Disposar d'una demarcació territorial permetrà «tenir una millor representació amb les institucions i administracions, moltes de les quals ja tenen representació» al territori, segons assenyalen fonts del nou ens.