L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha debatut, en el marc de la Setmana de l'Economia Social i Solidària de Manresa, sobre el futur del cooperativisme al territori i la governança d'empreses i administracions des de l'economia social i solidària. Ho ha fet en la 2a Taula Territorial de l'Ateneu d'aquest any 2018, que es va celebrar a l'Ateneu les Bases de Manresa.

La primera part de la trobada va girar entorn una dinàmica entre les cooperatives i les administracions de les diferents comarques de la Catalunya Central.

A la segona part, ja oberta al públic, es va presentar l'experiència de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona com a model singular de governança amb participació de sector públic i privat.

A la taula rodona hi van intervenir Cristina Cruz, regidora d'Ocupació i Emprenedoria i de Dona i Igualtat de l'Ajuntament de Manresa, i Alba Rojas, coordinadora de l'Ateneu, i Santi López Villa, consultor i assessor de models de governança, democràcia participativa i desenvolupament local, i David Rodríguez i Glòria Domínguez, president i directora, respectivament, de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. A l'acte es va posar en valor la col·laboració entre les empresaris i els ajuntaments, com també el treball conjunt de les les unions de botiguers dels dos municipis.