L'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,9% en el mes de maig a Catalunya, cosa que va situar la inflació interanual en el 2,3%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt de l'Estat , l'IPC interanual es va situar en el 2,1%, un punt més que a l'abril, bàsicament per l'encariment dels carburants i lubricants.

Els preus pugen a Catalunya

Del començament del any fins ara, els preus han pujat a Catalunya un 1%. Durant el mes de maig, les principals pujades de preus es van registrar en l'apartat de vestit i calçats, un 3,2%; el de transport, 1,9% i habitatge, 1,5%.

Els preus dels hotels, cafès i restaurants van pujar un 0,7%; els de medicina, un 0,6%; i els d'aliments i begudes no alcohòliques, un 0,5%.

En els últims dotze mesos, tots els apartats també van registrar pujades de preus. D'aquesta manera, el preu dels transports va pujar un 5,7%; el de les comunicacions, un 2,2%, igual que el de begudes alcohòliques i tabac; mentre que el preu dels aliments i begudes no alcohòliques va pujar un 2,5%.

El preu de l'habitatge va augmentar un 2%, l'oci i la cultura, un 1,2% i els hotels, cafès i restaurants van registrar pujades del 2,1% en les seves tarifes.