El president de l'Institut de l'Empresa Familiar, Francisco Riberas, va advocar ahir perquè el nou Govern central permeti que el país segueixi guanyant competitivitat i puguin apujar els salaris «de manera raonable», més que pensar en canviar la reforma laboral. En la seva opinió, la reforma laboral ha estat «un bon instrument» per reestructurar empreses, que, en cas contrari, haurien tancat, i «amb prou feines ha tingut impacte en companyies que anaven bé», per això ha demanat al nou Executiu que la mantingui i treballi en altres camps.

Durant la seva intervenció en un curs de l'APIE a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Riberes va afirmar que «ara» toca veure com millorar la competitivitat del país, per exemple, amb més formació i educació.

Sobre les empreses familiars i preguntat per El Corte Inglés, va opinar que seria «bastant trist» que la sortida a borsa d'una companyia fos l'única manera de solucionar una successió, i sosté que la clau és el creixement, per evitar «una gàbia de grills». Riberes, president també de Gestamp, la multinacional de components metàl·lics per a la indústria de l'automòbil, resta importància a l'evolució en borsa de la compa-nyia perquè no veu impacte pels aranzels imposats per Estats Units. Per això va descartar ahir que Gestamp o Cie Automotive es vegin obligades a retallar les seves previsions de beneficis.