La meteoròloga i geògrafa manresana Míriam Santamaria va rebre anit el Premi Comunicació 2018 dins la VI Nit de l'Eficiència organitzada pel Clúster de l´Energia Eficient de Catalunya, que enguany celebra el seu desè aniversari El guardó reconeix la feina dels professionals i mitjans de comunicació en la difusió dels projectes i iniciatives del sector de l´eficiència energètica. Xavier Farriols i Xavier Pons de l´empresa Nissan van entregar el premi a la manresana.

Només rebre el guardó, Santamaria va comentar a les xarxes socials que "el meu compromís és ferm. El nostre país ha de ser un referent de defensa i protecció del mediambient i les energies eficients. Amb això, em tindreu sempre al costat!". La metereòloga va dedicar el guardó a Carme Forcadell i Jordi Turull, "dues persones amb les qui he debatut i tenim pendent unes converses sobre territori i sostenibiliat". "Us volem a casa a tots i a totes, per seguir repensant un país millor!!", va concloure en una tuitada.

Míriam Santamaría (Manresa, 1980) es va llicenciar en Geografia a la Universitat de Barcelona l´any 2003, el mateix any que començava a col·laborar a RAC 1, RAC 105 i City TV com a meteoròloga. Posteriorment va treballar per a Televisió Espanyola, fins a convertir-se, el 2006 i fins al 2011, en presentadora i cap de meteorologia a La Sexta. Ha estat coordinadora de la Setmana Europea de la Mobilitat a Madrid i és membre del projecte The Climate Reality Project, fundat per Al Gore. Ha rebut guardons com l'Antena de Oro. Actualment, treballa per a Betevé.

L´Auditori del Cosmocaixa va acollir dijous la Nit de l´Eficiència, que va ser presentat per IMPRO Barcelona i presidit per la Consellera d´Empresa i Coneixement, la igualadina Àngels Chacón. L'acte va comptar amb la presència de gairebé 500 assistents, que van gaudir d´una nit centrada a premiar els projectes més rellevants en el sector de la gestió energètica català.

La consellera Àngels Chacón va concloure l´acte amb un parlament on destacà que: "Les empreses i els col·laboradors del CEEC sou els encarregats de generar riquesa i innovació a Catalunya. Tenim un teixit productiu divers, amb una economia competitiva i innovadora que hem de saber posar en valor. En aquest context, hem de continuar impulsant la col·laboració público-privada com hem fet fins ara, el Clúster és un exemple dels bons resultats que es poden obtenir creant aquest xarxa col·laborativa".