La companyia Seat serà l'encarregada de coordinar a partir d'ara l'estratègia i l'expansió del Grup Volkswagen al nord d'Àfrica.

El grup alemany ha decidit descentralitzar la seva estructura territorial "per guanyar en rapidesa i eficiència" i ha elegit Seat perquè lideri el seu creixement als països del nord d'Àfrica.

El president de Seat, Luca de Meo, explica que el Grup Volkswagen ha confiat a Seat el lideratge de la regió després de l'èxit del projecte iniciat l'any passat a Algèria amb la planta d'acoblament de Relizane, que està funcionant a ple rendiment.

"És una responsabilitat liderar l'estratègia del Grup en una regió emergent com el nord d'Àfrica i l'assumim convençuts que podem fer-ho", assegura De Meo en un comunicat.

La zona nord d'Àfrica és una de les regions clau en l'estratègia de globalització de Seat, en la qual Algèria desenvolupa un paper essencial.

Algèria és un dels cinc mercats mundials amb un major volum de vendes de Seat el 2018, juntament amb Alemanya, Espanya, el Regne Unit i França, i és també el país en el qual els lliuraments creixen a un ritme més alt, amb 10.700 vehicles venuts entre el gener i el maig d'aquest any.

Seat, a més, compta amb una presència sòlida a d'altres països de la regióc, com el Marroc i Tunísia.

SOVAC, l'importador del Grup Volkswagen a Algèria, i la multinacional alemanya van inaugurar al juliol del 2017 una planta multimarca d'acoblament a la ciutat de Relizane, a 280 quilòmetres al sud-oest d'Alger.

Seat lidera aquest projecte des del seu inici i, a partir d'ara, aquesta responsabilitat s'amplia a tota la regió, segons destaca la marca espanyola.

De fet, la posada en funcionament d'aquesta planta ha disparat les vendes de Seat a Algèria aquest any, gràcies a l'acoblament de la nova generació de l'Ibiza.

A més, la firma començarà en les pròximes setmanes la comercialització del León i l'Arona al mercat algerià, que, com l'Ibiza, es fabricaran a Martorell (Baix Llobregat) i l'acoblament final tindrà lloc a Relizane.

En aquesta planta també s'acoblen diferents models de Volkswagen, Skoda i Volkswagen Vehicles Comercials, tots ells per al mercat algerià.